img
Een gezondere lucht in huis

Wat is ventilatie?

Ventilatie zorgt dankzij de luchtcirculatie voor een gezond binnenklimaat. De 'vervuilde' lucht gaat eruit en wordt vervangen door nieuwe en verse lucht. Zeker in deze tijden kunnen we het belang van een goede ventilatie niet onderschatten.

Goede ventilatie is een must voor een goede gezondheid. Waardoor geraakt de lucht in een woning vervuild?

In de eerste plaats door je eigen ademhaling, maar ook door allerlei vormen van reukhinder – van sigarettenrook over huisafval tot toilet. Ook vocht is niet te onderschatten, denk maar aan bad-, douche- en schoonmaakwater of drogende was.

Daarnaast is er nog de werking van interieurmaterialen (denk aan laminaat en schilderwerk), allerlei toestellen (van open haard tot printer) en de aanwezigheid van stof en huisdieren.

Door de aandacht voor energieneutraliteit bestaat het risico dat nieuwe huizen te geïsoleerd en te luchtdicht zijn. Met andere woorden: voorzie goede ventilatie, want iedereen in huis heeft goede en gezonde lucht nodig.

Zorg zeker voor een degelijke ventilatie in je badkamer. Doordat je de deur sluit en warm water gebruikt, ontstaat in de badkamer een klimaat met minder lucht. Een ventilatie die je zelf kunt regelen of automatisch opspringt, is veel gezonder en kan voorkomen dat mensen in ademnood komen.

Neem met mij contact op om een degelijke ventilatie te plaatsen. Niet alleen gewoon een bad of douche nemen maar ook thuiscomfort in het algemeen worden er veel aangenamer door.

Combineer met airco

Heb je op warme zomerdagen moeite om de temperatuur in je woning draaglijk te houden? Vraag me een airco-oplossing te voorzien. Het is een investering waar je elke zomer weer van zult genieten.
img
img
Sanitair

Recente projecten